Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn wij? Wie zijn wij?

Ambachtelijke kroketten, vol van smaak

Eten en smaak staan bij Johan en zijn gezin centraal. Na een jarenlange internationale carrière  verkoos hij ervoor meer in België te vertoeven. Kroketjes kruisten zijn pad.

De eeuwige drive naar productkennis en verbetering van zijn kroketjes, was en is er nog steeds. Eén ding stond als een paal boven water: alle kroketjes moeten beschikken over een krokante korst en dat kan enkel door de kroketjes artisanaal te bereiden.

Hij zocht naar de juiste dosering van het paneermeel en koos voor duurzame verpakkingen in recycleerbare dozen, wat een tiental jaar geleden op veel onbegrip stoot. Ook introduceerde hij stap voor stap andere dingen om zijn atelier/“levenswerk” duurzamer te maken. Ondernemen is een blijvende reis. Een boeiende zoektocht.

Samenwerking tussen traditionele recepten en professionele chefs

Om een unieke smaak te creëren deden we een beroep op de traditionele oude recepten en de deskundige hulp van twee iconen uit de gastronomie.

Erik D’Hoogh - Restaurant D’Hoogh, Mechelen

De sterrenchef Erik D’Hoogh staat voor vakmanschap, traditie en kennis van de traditionele keuken. De klassiekers hebben voor hem geen geheimen. Met de visie van deze vakman kunnen onze kroketjes zich dan ook meten met de huisbereide kroketjes van grootmoeder. Zowel op vlak van uitzicht, als op vlak van smaak en samenstelling. Om duimen en vingers bij af te likken dus!

Paul Hendrickx - Restaurant
Aneth en Petite Aneth, Brugge

Het andere icoon in de gastronomie, Paul Hendrickx (Restaurant Aneth – Brugge * / Restaurant Petite Aneth – Brugge) heeft dankzij zijn jarenlange carrière en vele contacten met chefs in het binnen- en buitenland, een heel goede voeling met de wereld van smaken. Hij stond Johan vanaf de start ook bij met raad en daad, en dat doet hij nog steeds.

Deze foodies en een team van trouwe medewerkers maken een artisanaal product dat beschikt over het HIB label. Wij maken enkel gebruik van de beste ingrediënten en voegen geen extra smaakversterkers, verdikkings- en bewaarmiddelen toe. En dat proef je.

De ambachtelijke bereiding en het gebruik van goede producten, maakt dat je nergens een meer onbewerkt product krijgt dan bij ‘De Kroketterie’ by Amuse Croque. 

Gevolg hiervan is dat er in elke bereiding een licht verschil in smaak terug te vinden is, maar dat beboet uiteraard niet in kwaliteit. In tegendeel. Johan waakt daarover met hart en ziel, samen met onze sterrenchefs.

Onze ervaren equipe kijkt dan ook reikhalzend uit naar de jonge generatie die even gebeten is door de microbe van kroketten én kwalitatief en duurzaam ondernemen.