Luxe amandelkroket
- 6 uien
- 3 teentjes look
- 3 witte boterhammen
- 6 eetlepels scherpe mosterd
- 6 eetlepels bruine suiker
- bouillon
- streekbier naar smaak toevoegen
- boter
- laurier, tijm, peterseliestengels, 3 kruidnagels, peper, zout
- 3 kg (ontvliesde) varkenswangentjes
- 2 kg tomaten
- volgende ingrediënten geven extra smaak: 1 of 2 Breydelboutjes, teriyaki, kruiden Mix de Dordogne (uit het Verstegenassortiment)
Pel de uien en versnipper ze. Pel de look en plet de teentjes. Neem een extra grote stoofpot en stoof deze aan.
· Neem een braadpan en voeg er een klontje boter toe en bak de varkenswagen kort aan op een stevig vuur tot ze een goudbruin kleurtje hebben.
· Doe het aangebakken vlees in de stoofpot van ui & look. Kruid het vlees met wat extra kruiden (vb Mix de Dordogne van Verstegen) en wat peper van de molen en zout naar believen.
· Voeg er de laurier, een paar takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen en de kruidnagels er aan toe.
· Deglaceer de pan van het vlees en voeg de jus aan de stoofpan toe, voeg er evt. teriyaki toe en wat bouillon.
· Voeg in de stoofpan de grove stukken gesneden tomaten aan toe. Strooi de suiker in de pot en smeer de witte boterham in met de scherpe mosterd.
· Laat de stoofschotel zo’n 2 sudderen op een zacht vuurtje.
· Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra peper en zout toe, je kan de saus evt. nog een beetje binden.
· Serveer dit gerecht met aardappelkroketjes “De Kroketterie” of evt. met de luxe-amandelkroket “De Kroketterie”.
Serveer er een salade bij op basis van witloof.
Serveertip: neem een groot bord, serveer de varkenswangentjes in een kleine cocotte en plaats de kroketjes erbij en dresseer er de sla in een rechte lijn erbij.