Zalmkroket

Zalmkroket

  • 1 krulandijvie
  • 1 rode sla
  • 1 krulsla
  • 4 wortelen
  • 16 radijsjes
  • 200 g verse zalm
  • 20 g tomatenazijn, 2 druppeltjes yuzusap
  • Extra zuivere olijfolie
  • 10 g sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Verse tuinkruiden naar keuze, dille, bladpeterselie, koriander, citroentijm, bieslook
  • Peper & zout

Maak alle groenten schoon en snijd de wortelen in julienne, de radijsjes in schijfjes. Meng alle groenten in een kom.
Maak de vis schoon en snijd hem in dobbelsteentjes
Meng in een kom de tomatenazijn, de olijfolie en de sojasaus
Schik de sla op een bord, leg er de zalmkroket bovenop, verdeel de rauwe vis ook over het bord en werk af met de vinaigrette, strooi evt. de sesamzaadjes over het slaatje. En werk af met heerlijke tuinkruiden, peper en zout…

Terug naar het overzicht