Wild kroket

Wild kroket, compote van cox appelen crème van tamme kastanjes met een vinaigrette  van veenbessen

 

  • 8 indien voorgerecht (of 16 indien hoofdgerecht) wild kroketten
  • 4 appels
  • ½ citroen
  • 50 gr suiker
  • Witte peper, zwarte peper, zout

Vinaigrette:

  • 50 gr veenbessen
  • 60 gr suiker
  • Crème van kastanjes:
  • 100 gr aardappel puree
  • 100 gr kastanje puree
  • 50 gr boter
  • 25 gr wild fond

Afwerking:

  • 20 gr gehakte kastanjes
  • Eiken bladsalade
  • Bieslook

Drie appels schillen en fijn snijden, samen met de suiker laten koken tot een compote, laten afkoelen en ontzoeten met een beetje citroensap.

· De laatste appel in willekeurige vormen snijden (ongeveer 1.5 cm op 1.5 cm) deze met citroenwater zetten om niet te laten verkleuren.

· Vinaigrette: de veenbessen met suiker aan de kook brengen en dan ongeveer een 5 tal min laten inkoken.

· Crème van kastanjes: de aardappelpuree samen met de kastanje puree mengen, meng er de boter en de wild fond onder tot je een smeuïge massa krijgt, (tip: indien te te droog voeg er een beetje room bij. Kruid af met witte peper en zout.

· Wildkroket 7 min op 175 °C bakken

Afwerking

· Trek een dikke lijn met de kastanje crème in het midden over het ganse bord en leg hierlangs een beetje eikenbladsla om af te werken, schik hiertegen de wildkroket.

· Leg langs de andere kant van de lijn kastanje crème een paar hoopjes compote en druppel de vinaigrette op de kant van de sla.

· Werk af met wat fijngehakte kastanjes en bieslook staafjes, zet er als laatste de gemarineerde appel tussen en kruid af met zwarte peper (één flinke draai van de molen).

× Tip: bij een lekker gerecht met wild of met konijn, vis past de heerlijke luxe amandel perfect!



Terug naar het overzicht