Luxe amandelkroket

Luxe amandelkroket

  • 6 uien
  • 3 teentjes look
  • 3 witte boterhammen
  • 6 eetlepels scherpe mosterd
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • bouillon
  • streekbier naar smaak toevoegen
  • boter
  • laurier, tijm, peterseliestengels, 3 kruidnagels, peper, zout
  • 3 kg (ontvliesde) varkenswangentjes
  • 2 kg tomaten
  • volgende ingrediënten geven extra smaak: 1 of 2 Breydelboutjes, teriyaki, kruiden Mix de Dordogne (uit het Verstegenassortiment)

Pel de uien en versnipper ze. Pel de look en plet de teentjes. Neem een extra grote stoofpot en stoof deze aan.

· Neem een braadpan en voeg er een klontje boter toe en bak de varkenswagen kort aan op een stevig vuur tot ze een goudbruin kleurtje hebben.

· Doe het aangebakken vlees in de stoofpot van ui & look. Kruid het vlees met wat extra kruiden (vb Mix de Dordogne van Verstegen) en wat peper van de molen en zout naar believen.

· Voeg er de laurier, een paar takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen en de kruidnagels er aan toe.

· Deglaceer de pan van het vlees en voeg de jus aan de stoofpan toe, voeg er evt. teriyaki toe en wat bouillon.

· Voeg in de stoofpan de grove stukken gesneden tomaten aan toe. Strooi de suiker in de pot en smeer de witte boterham in met de scherpe mosterd.

· Laat de stoofschotel zo’n 2 sudderen op een zacht vuurtje.

· Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra peper en zout toe, je kan de saus evt. nog een beetje binden.

· Serveer dit gerecht met aardappelkroketjes “De Kroketterie” of evt. met de luxe-amandelkroket “De Kroketterie”.

Serveer er een salade bij op basis van witloof.

Serveertip: neem een groot bord, serveer de varkenswangentjes in een kleine cocotte en plaats de kroketjes erbij en dresseer er de sla in een rechte lijn erbij.

Terug naar het overzicht