Kip-limoenkroket met Oosterse groentenrisotto

Kip-limoenkroket met Oosterse groentenrisotto

De invloed van limoen in deze kipkroket creëert een Oosterse sfeer die we met dit recept extra in de verf zetten.

  • 4 kip-limoenkroketten (of 8 indien voor hoofdgerecht)
  • 2 wortelen, 1 venkel, 1 courgette, 100 gr. erwten, 1 ui, 1/2 bosje verse koriander, 1/2 bosje lente-ui
  • enkele blaadjes munt, 2 teentjes knoflook, 2 soeplepels arachide-olie, 1 soeplepel gegrilde sesamolie

  • Snij de wortelen, venkel, courgette en ui in brunoise van 1 cm.
  • Verhit de olie in de wok en bak de ui, wortel en venkel goudgeel, voeg de erwtjes, courgette en fijngesneden look toe en verzacht het vuur. Kruid met zout, peper en een snuifje suiker.
  • Van zodra groenten halfgaar zijn doof het vuur en meng er de sojasaus, fijngesnipperde koriander en munt onder.
  • Meng met de gekookte Basmati-rijst indien het gerecht opgediend wordt als hoofdschotel.

  • Op een bord de groenterisotto lepelen en er de kroket(ten) boven op schikken. Bestrooi het geheel met fijngesneden lente-ui.
  • Kroketten afbakken op 175° gedurende 5 minuten (ontdooit) of 8 minuten (bevroren).

Terug naar het overzicht