Kalfszwezerikkroket op een ragout van boschampignons met madeira

Kalfszwezerikkroket op een ragout van boschampignons met madeira

  • 4 of 8 kalfszwezerikenkroketten
  • 400 gr gemengde boschampignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 dl. Kalfsfond
  • 0,5 dl. Madera
  • 150 gr Boter
  • het sap van een halve citroen
  • 50 gr gehakte platte peterselie

De boschampignons borstelen en samen met de boter, de fijngehakte sjalot en look kort aanstoven op een hard vuur.

Kruiden met zout en peper uit de molen.

Na baktijd het geheel blussen met de kalfsfond en het citroensap.

Van het vuur nemen, Madera aan toevoegen alsook de kleine stukjes koude boter en de

gehakte peterselie. Afsmaken en warm houden.

Intussen de kalfszwezerikenkroketten frituren op 170° gedurende 7 à 8 minuten.


De ragout in een diep bord schikken met de kroket er bovenop, de saus rond lepelen en bestrooien met gehakte peterselie.

 

Terug naar het overzicht