Kaaskroket Oud Brugge

Een eenvoudig & snel hapje


Oud Brugge kaaskroket én een croque met Oud Brugge Kaas. Maak een croque monsieur, gebruik Oud Brugge kaas in deze croque monsieur.
Neem een spies en rijg hierop een 3 tal apérobolletjes en een driehoek / croque plaats wat rauwkost op een bord en leg de brochette hierop.

 

  • Aardappel in schil
  • Kaaskroket Oud Brugge “De Kroketterie” by Amuse croque
  • Gedroogde ham
  • Kruiden
  • Vinaigrette – dressing : olijfolie, peterselie, witte wijnazijn, peper & zout, oude graan mosterd
  • Gemengde salade

Kook een aardappel in de schil.
Neem de aardappel met schil en haal een beetje aardappel hieruit, knip de kroket in het midden open en plaats hier de gebakken kaas kroket op.
Werk af met gedroogde ham en/of kruiden.
Maak een vinaigrette met oude graan mosterd.
Schik rond de aardappel/kroket saladeblaadjes en werk af met zwarte peper uit ‘de molen’ druppel de dressing op de salade. Een heerlijk receptje, hoofdgerecht

Carpaccio van rund, oud Brugge kroketje, salade van venkel en groen selder & zure room met Worchestersaus.

  • 4 plakjes rundscarpaccio
  • 4 kaaskroketten Oud Brugge “De Kroketterie” by Amuse Croque
  • 1 dl zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Enkele druppels worcestersaus en tabasco
  • 1/4 venkel
  • 1 stengel groene selder
  • Handvol rucola
  • 20 gr gehakte pijnboompitten
  • Peper & zout
  • selderijzout

Crème: meng de zure room met de mayonaise, worcestersaus en Tabasco. Kruid af met peper en zout.
Snij de venkel fijn (met een snijmachine), snij groene selder in fijne reepjes en mengen alles samen met de rucola en besprenkel met olijfolie.
Neem een bord en strijk elegant een dikke lik crème op het bord, leg een snede carpaccio hierop.
Snij de kaas kroket in het midden met een schaar open.
Strooi wat pijnboompitten op de salade en werk af met zwarte peper en een beetje selderijzout erop en plaats de kroket bovenop de salade. Smakelijk!
Terug naar het overzicht