Cannelloni van courgette met tuinkruiden en een veggie apérokroketje

Cannelloni van courgette met tuinkruiden en een veggie apérokroketje

  • veggie apérokroketjes
  • jonge courgette (*1) (met een doorsnede van 3 cm.) maagdelijke olijfolie van eerste persing, Sherry-azijn, peterselie, kervel, bieslook, dragon, munt, zout, peper en roze peperbessen
    (*1) Indien geen jonge courgette voorhanden zijn kunnen grotere in de lengte middendoor gesneden worden.

  • Met behulp van een dunschiller of mandoline fijne lapjes maken in de lengte van de courgette.
  • De lapjes bestrooien met zout en gedurende een tiental minuten laten uitzweten. Het vocht opdeppen met keukenpapier.
  • Een marinade maken met ⅔ olijfolie en ⅓ Sherry-azijn. Kruiden met zout, peper en plat gekneusde roze peperbessen, er de fijngehakte tuinkruiden onder mengen. De courgettelapjes bestrijken met de vinaigrette en in elk lapje een afgebakken (**) kroketje wikkelen.
  • Doorprikken met een cocktailprikker en vlug opdienen.
  • (**) bakken op 170° gedurende 3 minuten.

 

Terug naar het overzicht