Aspergekroket met tagliatelle van komkommer en tomatencompote

Aspergekroket met tagliatelle van komkommer en tomatencompote

  • 4 aspergekroketten van 65gr. of tapaskroketje 16gr. als aperitiefhapje
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 koffielepel ketchup
  • olijfolie van eerste persing
  • witte wijnazijn
  • tabasco
  • dragon
  • zeezout

  • Snij de komkommer middendoor in de lengte, het vruchtmerg verwijderen en met behulp van een mandoline in tagliatelle snijden. Lichtjes bestrooien met zeezout en gedurende een vijftiental minuten laten macereren zodat het vocht onttrokken wordt, vervolgens in een vergiet laten uitlekken.
  • Dompel de tomaten een tiental seconden onder in kokend water om te pellen, ze in vier snijden
  • De pitjes uithalen. De tomaat in een fijne brunoise snijden van 0,5cm. Meng met een scheutje witte wijnazijn, olijfolie, ketchup, enkele druppels tabasco, zeezout en fijngesneden blaadjes dragon.
  • Bak de aspergekroketten gedurende 7 à 8 minuten op 170°, de aperitiefkroketjes 3 minuten op 170.

De tagliatelle van komkommer oprollen met een vleesvork en in het midden van ’t bord schikken.Plaats de kroket er bovenop, breng rond de komkommer enkele kleine streepjes tomatencompote aan en werk verder af met blaadjes dragon of aspergepunten.

Terug naar het overzicht