Ardeense kroket met puree van doperwten en krokantjes

Ardeense kroket met puree van doperwten en krokantjes

  • 4 Ardeense kroketten van 55 gr.
  • 120 gr. doperwten (vers of diepgevroren)
  • 4 sneden Ardeense ham
  • 20 gr. zure room
  • ½ l. water met 10 gr. kippenbouillonpoeder
  • 50 gr. rucola
  • zout, peper, olijfolie van eerste persing

  • De sneden Ardeense ham instrijken met olijfolie en gedurende anderhalf à twee uur laten drogen in een warme luchtoven van 90°. Vervolgens laten afkoelen op een rooster.
  • De doperwten blancheren (kort koken in gezouten water) en laten afkoelen onder stromend water om de groene kleur te behouden. Ze vervolgens verder laten garen in het water met het kippenbouillonpoeder tot het vocht bijna ingekookt is. De erwten pureren in een Thermomix op stand 7 gedurende twee minuten, er de zure room onder spatelen en warm houden.
  • De Ardeense kroketten (diepgevroren) frituren op 170° gedurende 8 minuten.
  • De rucola 15 minuutjes onderdompelen in ijswater zodat hij mooi opkrult

  • Een flinke schep erwtenpuree in het midden van het bord schikken en lichtjes openstrijken, de kroket er middenin leggen.
  • De gedroogde ham in onregelmatige stukken breken en rechtop in de puree steken.
  • Afwerken met de rucola.
  • Eet smakelijk!

Terug naar het overzicht